1 Nisan 2010 Perşembe

“Ey inananlar! Cuma günü...Allah'ı anmaya koşun...” (Cuma, 9).

Allahumme salli ala Muhammed ve Al’i Muhammed ve accil ferecehum vel'an e’daehum!
“Ey inananlar! Cuma günü namaz için nida edilince size, hemen Allah'ı anmaya koşun ve bırakın alış-verişi; bu, daha da hayırlıdır size bilirseniz.” (Cuma, 9).
"Cuma Gününün İslam âleminde ayrı yeri ve önemi vardır. Hangi fırkadan olursa olsun, bu güne ayrı bir ehemmiyet vermekte, ayrı bir ihtiram göstermektedir. Nedir bunun sebebi? Hangi sebepten dolayı Cuma Günü diğer günlerden daha önemli olmuştur? Neden Allah-u Mutaal bu güne ayrı bir önem vermiş, O'nun Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem bu günü övmüştür? Bu gün yapılan ameller diğer günlerinkinden daha üstün kılınmış, bu gün yapılan amellere daha fazla sevap verilmiştir? Bu; nedenleri, nasılları, niyeleri artırmak elbette ki mümkündür...Allah-u Mutaal yersiz ve boş iş yapmaktan münezzehtir. Eğer herhangi bir şeyi kullarına hedef göstermişse; bu, gösterilen şeyin kendi nazarında ne kadar değerli olduğunu belirtmek içindir. Nitekim bir ayeti kerimede buyuruyor ki: "Allah'ın dost edinmesi acizliğinden değil; yüceliğindendir..."İmam Caferi Sadıq aleyhisselam ayetin tefsirinde buyuruyor ki: "Allah'ın dost edindiği kişidir yüce olan. Çünkü O'nun razı olduğu şeye razı olmuş, O'na teslim olmuştur." Yani Allah-u Mutaal bir şeyi seçip kendine has kılmış ve kullarına hedef göstermişse; bunda hikmetler vardır. Çünkü Allah-u Mutaal'ın razı olduğu şey onda tecelli etmiştir. Nasıl ki, dost edinmesi yüceliğinden ise; seçip tanıttığı her şey de yüceliğindendir. Dolayısıyla Cuma gününün de diğerlerinden üstün olması Allah-u Mutaal'ın yüceliğindendir.
Hemen burada şu soru insanın aklına geliyor: Bu günün yüceliğinin sebebi nedir? Sonsuz kudret sahibi Allah-u Mutaal'ın, günler içerisinde, üstünlüğü bu günde karar kılmasının sebebi nedir?İşte aşağıdaki hadiste Cuma Gününün ve Allah-u Mutaal'ın hedef gösterdiği her şeydeki yüceliğinin sebebi, bu yüceliğin kaynağının ne olduğu buyrulmuştur. Düşünen, tefekkür eden, basiretli bir kalp için bu delil kâfidir kanımca...Vesselam...
Ebu Hamza Somali şöyle rivayet eder:
“Birisi İmam Muhammed Baqır aleyhisselam’dan Cuma gününün neden Cuma diye adlandırıldığını sorduğunda, Hazret (aleyhisselam) buyurdular: “Allah-u Teâlâ ahit vaktinde, bütün varlığını Cuma günü Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O’nun varisi olan İmam Ali aleyhisselam’ın Velayeti üzerine bir araya getirdi. O günü bütün mahlûkatın toplanması hatırına Cuma diye adlandırdı.”

Kaynak: El-Kâfi; c. 3, s. 415/ Tefsiri Burhan; c. 4, s. 334/ Vesail-ul Şia; c. 5, s. 64/ El-Tahzib; c. 3, s. 3.

Bakınız Allahu Teâlâ ayette ne buyuruyor: “Ey inananlar! Cuma günü namaz için nida edilince size, hemen Allah'ı anmaya koşun ve bırakın alış-verişi; bu, daha da hayırlıdır size bilirseniz.” (Cuma, 9).

Bakınız Allah Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in Evladı, Hak Halifesi, Vasisi; Ehli Beyt İmamları’nın (aleyhimusselam) Beşincisi İmam Muhammed Baqır aleyhisselam ne buyuruyor:

“Allah-u Teâlâ ahit vaktinde, bütün varlığını Cuma günü Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O’nun varisi olan İmam Ali aleyhisselam’ın Velayeti üzerine bir araya getirdi. O günü bütün mahlûkatın toplanması hatırına Cuma diye adlandırdı.”

Ey Allahu Teâlâ’nın ve Resulü sallallahu aleyhi ve alihi’nin VEFALI DOSTU!!!!!!!

Ey BASİRET EHLİ MÜMİN!!!!!!!

Ey İTAATKÂR MÜSLÜMAN!!!!!!!

ACABA, HERHANGİ BİR SÖZE VEYA AÇIKLAMAYA GEREK MAR MIDIR???????

Meğer CUMA GÜNÜ, ALLAH RESULÜ sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem, HZ. ALİ aleyhisselam ve EVLATLARININ (EHLİ BEYT aleyhimusselam) VELAYETİNİ İKRAR EDİP, ONLARA İTAAT ETMEYİ EMRETTİĞİ GÜN DEĞİL MİDİR???????

MEĞER BU GÜN ALLAHU TEÂLÂ’NIN VAAT ETTİĞİ GÜN DEĞİL MİDİR???????

VE BU DAVET EZELİ VE EBEDİ DEĞİL MİDİR Kİ; ALLAHU TEÂLÂ’NIN DAVETİ EZELİ VE EBEDİDİR. HİÇBİR ZAMAN VE MEKÂNDA, ONUN RIZASINDA VE DAVETİNDE, HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZ. ALLAHU TEÂLÂ BUNDAN MÜNEZZEHTİR…

Bakınız ayette ne buyruluyor:

"Allah'ın önceden geçenler hakkındaki kanunu budur. Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın." (Ahzab, 62).

EVET, BU GECE CUMA GECESİ VE YARIN İSE CUMA GÜNDÜZÜDÜR. ÖYLEYSE ALLAHU TEÂLÂ’NIN BU DAVETİNE İCABET EDİP DİYELİM Kİ:

LEBBEYK, YA MEVLA!

“EŞHEDU ENLA İLAHE İLLALLAH (azze ve celle).
VE EŞEHEDU ENNE MUHAMMEDİN RESULULLAH (sallallahu aleyhi ve alih).
VE EŞEHDU ENNE ALİYYUN VELİYYULLAH (aleyhisselam).”

EZELEN VE EBEDEN VE DAİMEN VE SERMEDA…
“Ey inananlar! Cuma günü namaz için nida edilince size, hemen Allah'ı anmaya koşun ve bırakın alış-verişi; bu, daha da hayırlıdır size bilirseniz.” (Cuma, 9).

“Hakka ulaştıran mı uyulmaya daha layıktır, yoksa doğru yola ulaştırılmadıkça kendisi hidayete ulaşmayan mı? Ne oluyor size? Nasıl hükmediyorsunuz?” (Yunus, 35).

www.kerrar.com: Hak âşıklarının adresi.
Allahumme salli ala Muhammed ve Al’i Muhammed ve accil ferecehum vel'an eda ehum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder