5 Nisan 2010 Pazartesi

“Allah’a itaat edin ve Resule itaat edin. Eğer, yüz çevirirseniz elçimize düşen sadece apaçık bir tebliğdir.” (Teğabün, 12).

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al’i Muhammed ve acil ferecehum vel’an e’daehum!


1- “…Mualla b. Muhammed, kendisine haber veren birinden, o Ali b. Cafer’den şöyle rivayet etmiştir: Ebul Hasan aleyhisselam’ın şöyle dediğini duydum: “Resulullah sallallahu aleyhi ve alih, rüyasında Teym, Adiyy ve Ümeyye kabilelerinin mensuplarını minberinin üzerinde oturduklarını görünce, üzüldü. Bunun üzerine Allah, Tebareke ve Teâlâ, O’nu teselli etmek için şu ayeti indirdi: “Bir zaman, biz meleklere: Âdem’e secde edin, demiştik. Onlar hemen secde ettiler; yalnız İblis hariç. O, diretti.” (Tâ-Hâ, 116). Sonra Allah, şöyle vahyetti: “Ey Muhammed sallallahu aleyhi ve alih! Ben emrettim, emrime itaat edilmedi. Sen de emrettiğin halde, vasinle ilgili emrine itaat edilmemesinden dolayı üzülme.”

Usul-u Kâfi; Türkçe Basım, c. 1, s. 780, 1153. Hadis.

2- “…Hüseyin b. Nuaym es-Sahhaf şöyle rivayet etmiştir: Ebu Abdullah Cafer Sadık aleyhisselam’a: “Böyleyken kiminiz kâfir, kiminiz mü’mindir.” (Teğabün, 2) ayetini sordum, buyurdu ki: “Allah onlardan misak aldığı gün, yani Âdem’in sulbündeyken, imanlarını ve küfürlerini, bizim velayetimizi kabul edip etmemeleriyle belirlemiştir.”
Sonra: “Allah’a itaat edin ve Resule itaat edin. Eğer, yüz çevirirseniz elçimize düşen sadece apaçık bir tebliğdir.” (Teğabün, 12) ayetinin anlamını sordum, buyurdu ki: “Allah’a yemin ederim ki, sizden önce helak olanlar ve İmam Mehdi aleyhisselam zuhur edinceye kadar helak olacak kimseler; ancak bizim velayetimizi terk etmelerinden ve hakkımızı inkâr etmelerinden dolayı helak olacaklardır. Resulullah sallallahu aleyhi ve alih, Bizim hakkımızı bu ümmetin boynunda bir yükümlülük olarak belirledikten sonra, bu dünyadan göçmüştür. Allah, dilediğini dosdoğru yola iletir.”

Usul-u Kâfi; Türkçe Basım, c. 1, s. 781, 1154. Hadis.

3- “…Hasan b. Muhammed el-Heysemi şöyle rivayet etmiştir: Bana babam anlattı, ona da Ahmed b. İsa şöyle anlatmış: Ben, Cafer b. Muhammed’den duydum, O babasından, O da dedesinden (salavatullahi ve selamuhu aleyhim ecmain): “Onlar, Allah’ın nimetlerini bilirler, sonra da onu inkâr ederler.” (Nahl, 83) ayetiyle ilgili olarak şu açıklamayı duymuş: “Sizin veliniz, ancak Allah, O’nun Resulü, O iman etmiş olanlardır ki; namaza devam ederler ve rükû halinde zekât verirler.” (Maide, 55) ayeti inince peygamberimizin ashabından bir grup, Medine mescidinde toplandı. Birbirlerine dediler ki: “Bu ayet hakkında ne diyorsunuz?” Bir kısmı şöyle dedi: “Eğer, bu ayeti inkâr edersek, diğerlerini de inkâr ederiz. Eğer buna inanırsak, bu bizim için bir zillettir. Çünkü o zaman Ebu Talib’in oğlu ( İmam Ali aleyhisselam) başımıza musallat olur.” Bunun üzerine dediler ki: “Biz biliyoruz ki, Muhammed (sallallahu aleyhi ve alih) doğru söylüyor. Ancak biz, O’nu izleriz; fakat Ali’nin (aleyhisselam) emirlerine itaat etmeyiz.” Bunun üzerine şu ayet indi: “Allah’ın nimetlerini bilirler sonra da onu inkâr ederler.” (Nahl, 83). Yani Ali b. Ebu Talib aleyhisselam’ın velayetini bilirler; fakat çoğu velayeti inkâr eder.”

Usul-u Kâfi; Türkçe Basım, c. 1, s. 782, 1157. Hadis.


Herhangi bir söze gerek yoktur kanımca…


Allahu Teâlâ’nın ve Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in emrine itaat edip, kalben, fikren, zirken ve amelen feryad edip diyecek var mı:

LEBBEYK, YA MEVLA AZZE VE CELLE!

LEBBEYK, YA RESULULLAH SALLALLAHU ALEYHİ VE ALİHİ VE SELLEM!

EŞHEDU ENLA İLAHE İLLALLAH. VE EŞHEDU ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH. VE EŞHEDU ENNE ALİYYUN VELİYYULLAH.

“Hakka ulaştıran mı uyulmaya daha layıktır, yoksa doğru yola ulaştırılmadıkça kendisi hidayete ulaşmayan mı? Ne oluyor size? Nasıl hükmediyorsunuz?” (Yunus, 35).

www.kerrar.com: Hak âşıklarının adresi!


Allahumme salli ala Muhammed’in ve A’li Muhammed ve acil ferecehum vel’an e’daehum!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder