16 Nisan 2010 Cuma

"LEBBEYK, YA RESULULLAH SALLALLAHU ALEYHİ VE ALİH! EZELEN VE EBEDEN VE DAİMEN VE SERMEDA!"

Allahumme salli ala Muhammed ve Al’i Muhammed ve accil ferecehum vel'an e’daehum!
Şöyle rivayet edilmektedir:
“Ummu Eslem diye bir kadın Hz. Resulullah’ın (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) hanımı Ümmü Seleme’nin yanına gelip O hazretin (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) nerede olduğunu sordu. Ümmü Seleme, Hz. Resulullah’ın (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) dışarıya çıktığını ve kısa bir sürede geleceğini söyledi. O kadın, Hazret (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) teşrif getirinceye dek bekledi ve O hazret (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) geldiklerinde O’na şöyle arz etti: Ey Allah’ın Resulü (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem)! Babam ve annem Size feda olsunlar. Ben, semavi kitaplarda her peygamberin bir vasisi ve halifesi olduğunu okudum. Hz. Musa’nın hem hayattayken hem de dünyadan gittikten sonra vasi ve halifeleri vardı, Hz. İsa’da aynı şekilde. Sizin vasi ve halifeniz kimdir?
Hazret (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) buyurdular: “Ey Ummu Eslem! Benim hayatta olduğum ve dünyadan gittikten sonraki halifem birdir.”
Daha sonra mübarek birkaç tane çakıl taşını götürüp elleriyle onları un gibi yumuşattıktan sonra, hamur şekline dönüştürüp mübarek mührünü vurdu ve buyurdular: “Ey Ummu Eslem! Bu yaptıklarımı Ben’den sonra kim yaparsa bil ki, O, Benim hayattayken ve dünyadan gittikten sonra vasim ve halifemdir.”
Ummu Eslem Hz. Resulullah’ın (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) yanından ayrıldıktan sonra Hz. Ali aleyhisselam’ın huzuruna müşerref olduğunda O hazret de, birkaç tane çakılı alıp elleriyle un şekline dönüştürüp hamur ettikten sonra Kendi mührünü vurdular ve sonra şöyle buyurdular: “Ey Ummu Elsem! Ben’den sonra herkim böyle yaparsa O Benim halifem ve canişinimdir.” Ummu Eslem -o sıralar çocuk yaşta olan- İmam Hasan aleyhisselam’ın yanına müşerref olup dedi: Ey benim Mevlam (aleyhisselam)! Siz babanızdan sonra onun halife ve canişini misiniz? Hazret, “evet”, diye buyurduktan sonra birkaç taş parçasını alıp Ceddi ve Babasının yaptıklarının aynısını yaptı.
Daha sonra o kadın -çocuk yaşta ki- Hz. İmam Hüseyin aleyhisselam’ın huzuruna gelip şöyle arz etti: Babam ve annem Sana feda olsunlar! Kardeşin İmam Hasan aleyhisselam’ın halifesi Sen misin? Hz. Hüseyin aleyhisselam kardeşi İmam Hasan aleyhisselam’ın yaptıklarının aynısını yaptı.
O saadetmend kadın İmam Hüseyin aleyhisselam Kerbela’da şehit edildikten ve Hz. Seccad aleyhisselam Medine’ye döndükten sonra O hazretin huzuruna gelip arz etti: Yüce babanın canişini Sen misin? Hazret (aleyhisselam), “evet”, diye buyurup; Babalarının (aleyhimusselam) yaptığı işlerin aynısını yaptı.”

Kaynak: El-Sakibu Fil Menakib; s. 562/ El-Vafi; c. 2, s. 145/ El-kâfi; c. 1, s. 355.
Herhangi bir söze gerek yoktur kanımca…

“EŞHEDU ENLA İLAHE İLLALLAH (azze ve celle).
VE EŞEHEDU ENNE MUHAMMEDİN RESULULLAH (sallallahu aleyhi ve alih).
VE EŞEHDU ENNE ALİYYUN VELİYYULLAH (aleyhisselam).”

EZELEN VE EBEDEN VE DAİMEN VE SERMEDA…
“Hakka ulaştıran mı uyulmaya daha layıktır, yoksa doğru yola ulaştırılmadıkça kendisi hidayete ulaşmayan mı? Ne oluyor size? Nasıl hükmediyorsunuz?” (Yunus, 35).

www.kerrar.com: Hak âşıklarının adresi.
Allahumme salli ala Muhammed ve Al’i Muhammed ve accil ferecehum vel'an e’daehum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder