4 Mart 2010 Perşembe

"VEFALI BİR DOST VAR MI?" - 3

Allahumme salli ala Muhammed ve Al’i Muhammed ve accil ferecehum vel’an e'daehum!

Sünni Kitaplarında Saklanan Gerçekler

Ehli Sünnet kitapları Hz. Ali aleyhisselam ve O’nun Evlatlarının (Yani Ehli Beyt İmamları (aleyhimusselam)) faziletleri ve Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in Hak halifeleri olduklarını buyuran hadislerle doludur. Ve bu hadislerde Allah celle celaluh ve Resulü sallallahu aleyhi ve alih, Hz. Ali aleyhisselam ve O’nun Evlatlarının (aleyhimusselam) Velayetini kabul edip, Onlara teslim olmanın herkese FARZ olduğunu buyurmaktadırlar. Bunun dışında herhangi bir feryadın ne Allah azze ve celle’nin ne de O’nun Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in nazarında itibarı yoktur. Bu hadislerin hepsi Sünni kitaplarında mevcut olmasına rağmen, saklanmaktadır. Bu hadislerden bir kısmı aşağıdadır. İsteyen ilgili yerlere ve kaynaklara müracaat edebilirler...


..............

11- “Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Ey Ümmü Seleme! Bu adamı tanıyor musun?” Dedi ki: Evet, bu Ali bin Ebu Talib’dir. Buyurdu ki: “Evet, bu Ali bin Ebu Talib’dir. Eti etimle kanı da kanımla karışmıştır. Onun bana olan nisbeti tıpkı Harun’un Musa’ya olan nispeti gibidir. Yalnız benden sonra peygamber yoktur. Ey Ümmü Seleme! Bu Ali yüce bir önderdir, müslümanların arzusudur, müminlerin emîridir, sırrımın ve ilmimin hazinesidir, kendisine sığınılan bu adama babam feda olsun, ümmetimin hayırlılarına Ehli Beytimdeki vasim budur ve o benim dünya ve ahiretteki kardeşimdir.”

El Mahâsin vel Mesavi (Beyhaki): c. 1, sf 31, Kifayet ut Talib (Kenci i Şafii): sf. 69, Kenz ul Ummal: c. 6, sf. 154, Menakıb-ı Harezmî.

12- “Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Ali hidayet bayrağıdır, velilerimin imamıdır, bana itaat edenin nurudur, takvalılara her zaman lazım olan kelimedir, onu seven beni sever, ona buğz eden bana buğz eder.”

Esnal Matalib: sf. 57-58, Hilyet ul Evliya: c. 1, sf. 67, Kenz ul Ummal: c. 6, sf. 400, Mecme uz Zevaid: c. 9, sf. 132, Riyad un Nadra: c. 3, sf. 215.

13- “Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Cebrail aleyhisselam’dan bildirerek buyurdu ki: “Gerçek mutluluğa ulaşan kişi benim zamanımda ve benden sonra Ali’yi sevendir. Bilin ki asıl eşkiya da benim zamanımda ve benden sonra Ali’ye buğzedendir.”

Tarih-i Bağdad: c. 3, sf. 161.
..............

Allahu Teâlâ Kuran’ı Kerimin’de şöyle buyurmuştur: “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygambere ve Sizden olan emir sahiplerine itaat edin.” (Nisa, 59).

Ve yine buyurmuştur ki: “Her insan topluluğunu imamıyla çağıracağımız o gün…” (İsra, 71).

“Ve durdurun onları, şüphe yok ki, sorulacak onlardan.” (Saffat, 24).

Bakınız Allah Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ne buyuruyor:
“Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Ey Ümmü Seleme! Bu adamı tanıyor musun?” Dedi ki: Evet, bu Ali bin Ebu Talib’dir. Buyurdu ki: “Evet, bu Ali bin Ebu Talib’dir. Eti etimle kanı da kanımla karışmıştır. Onun bana olan nisbeti tıpkı Harun’un Musa’ya olan nispeti gibidir. Yalnız benden sonra peygamber yoktur. Ey Ümmü Seleme! Bu Ali yüce bir önderdir, müslümanların arzusudur, müminlerin emîridir, sırrımın ve ilmimin hazinesidir, kendisine sığınılan bu adama babam feda olsun, ümmetimin hayırlılarına Ehli Beytimdeki vasim budur ve o benim dünya ve ahiretteki kardeşimdir.”

El Mahâsin vel Mesavi (Beyhaki): c. 1, sf 31, Kifayet ut Talib (Kenci i Şafii): sf. 69, Kenz ul Ummal: c. 6, sf. 154, Menakıb-ı Harezmî.


Meğer itaat edilmesi FARZ olan EMİR SAHİPLERİ Hz. Ali aleyhisselam ve Onun On Bir Evladı (aleyhimusselam) değil midir? Ehli Beyt İmamları değil midir?

Meğer mahşer günü Ehli Beyt İmamlarının (aleyhimusselam) Velayetinden sorumlu tutulmayacak mıyız? Azabın ve Hesabın çetin olduğu o gün, Ehli beyt İmamlarıyla (aleyhimusselam) çağırılmayacak mıyız? Ve sadece Allah Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve Onun Ehli Beyt’ine (aleyhimusselam) iman edenler kurtulmayacak mı?


Ey Allah’ın Kitabına ve Peygamberimizin Sünnetine tabi olduğunu iddia eden! Allah’ın emrine ve Peygamberimizin Sünnetine itaatin:

Allah azze ve celle’nin ve O’nun Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in İTAATİNİ FARZ kıldığı, Hz. Ali aleyhisselam’a isyan edip O’nun hakkını gözetmeyen, HİLAFETİ GASP EDEN ve O’nunla savaşan ve O’nu şehit eden...

Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in biricik Kızı Fatıma selamullahi aleyha’yı Şehit eden...

Allah azze ve celle’nin ve O’nun Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in İTAATİNİ FARZ kıldığı, İmam Hasan aleyhisselam’a isyan edip, O’nunla savaşan ve O’nu şehit eden...

Allah azze ve celle’nin ve O’nun Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in İTAATİNİ FARZ kıldığı, İmam Hüseyin aleyhisselam’a isyan edip, O’nunla savaşan ve Kerbelâ’da O’nu ve ashabını şehit eden kimseleri halife olarak kabul edip onları sevmen ve onlara biat edip itaat etmen midir??????????????

Allah azze ve celle’nin ve O’nun Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in İTAATİNİ FARZ kıldığı, İmam Hüseyin aleyhisselam’ın Masum Evlatlarına, Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in Hak halifelerine isyan edip, Onları şehit edenlere biat edip onları sevmen midir??????????????

Senin Dindeki vazifen Ehli Beyt aleyhimusselam’a İman edip, Onlara teslim olman ve Onları ve Onları sevenleri sevmen midir? Yoksa Ehli Beyt aleyhimusselam’a isyan edip, düşmanlık eden, Onları şehit edip, Onların dostlarına ve sevenlerine zulüm edenleri sevip, onlara itaat etmen midir??????????????

Allah’ın Dinine, O’nun Kitabına ve Resulü sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in Sünnetine Gösterdiğin VEFA bu mudur??????????????

Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in RİSALETİ’NİN karşılığı bu mudur??????????????

Allahu Teâlâ Ayeti Kerimede şöyle buyurmuştur: “İşte Allah, iman edip salih amellerde bulunan kullarına böyle müjde vermektedir. De ki: Bu Risaletime karşılık, sadece Ehli Beyt’ime sevgi istiyorum...” (Şura, 23).


“Hakka ulaştıran mı uyulmaya daha layıktır, yoksa doğru yola ulaştırılmadıkça kendisi hidayete ulaşmayan mı? Ne oluyor size? Nasıl hükmediyorsunuz?” (Yunus, 35).

Ve kalben, fikren, zikren ve amelen feryad edip diyecek var mı:


“EŞHEDU ENLA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDU ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH VE EŞHEDU ENNE ALİYYUN VELİYYULLAH.”


Delilleri yayınlamaya devam edeceğiz İnşallah...

Vesselam...

www.kerrar.com: Hak Âşıklarının Adresi.

Allahumme salli ala Muhammed ve Al’i Muhammed ve accil ferecehum vel’an e'daehum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder